Κέικ με γλάσο σοκολάτας γάλακτος και στέβια! Ασημίνα Ουστάλλι - MasterChef
Υλικά για το υπέροχο και φοβερά υγειινό κείκ με προβιοτικά που φτιάξαμε με την Ασημινα από το masterchef με stevia και γλάσο σοκολάτας γάλακτος με προβιοτικά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 φλιτζ. τσαγιού στέβια κατάλληλη για ψήσιμο (Natural Products Pyure Stevia All Natural)
- 5 αυγά
- ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 βανίλιες
- Λίγο βούτυρο με βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας
Για το γλάσο :
- 150 γρ. Σοκολάτας γάλακτος με 2εκ προβιοτικά που δεν καταστρέφονται κατά το λιώσιμο (Natural Products Χειρ. Σοκολ. Γάλακτος)
λίγη στέβια για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη στέβια και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τις βανίλιες.
Xτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο :
Βάζουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος με τα προβιοτικά ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.
Καλή επιτυχία!!!